Masterclass Over de grens! GroenLinks op het internationale toneel

woensdag 30 oktober 2019

In deze derde masterclass uit een serie van vijf: GroenLinks ontstond uit communistische, pacifistische en groene partijen. In hoeverre speelt die erfenis nog mee bij het buitenlandbeleid van de partij? Gaan mensenrechten- en handelspolitiek samen of botsen hier principes met pragmatiek? Wat waren en zijn de hete hangijzers? 

De Masterclass wordt gegeven door Bram van Ojik (Tweede Kamerlid Buitenlandse Zaken, oud-fractievoorzitter Tweede Kamerfractie GroenLinks, partijvoorzitter PPR en lid van het eerste bestuur van GroenLinks. Ook oud-ambassadeur, oud-voorzitter Milieudefensie) Het verhaal 'uit de praktijk' komt van Farah Karimi (Eerste Kamerlid GroenLinks, oud-Tweede Kamerlid Buitenlandse Zaken en voormalig directeur Oxfam Novib). Referent-spreker is Daniëlle Hirsch. Zij is directeur van Both Ends, een ontwikkelingsorganisatie dat als uitgangspunt 'een duurzame, eerlijke wereld waarin iedereen een stem heeft', of het nu gaat om mensenrechten, het bieden van hulp of het gebruik van land en water.

Serie masterclasses

GroenLinks bestaat 30 jaar, maar wat zijn eigenlijk de waarden die ten grondslag liggen aan de partij? Waar is het mee begonnen en waar staan we nu, ideologisch gezien? Voor wie verdieping zoekt, kom dit najaar naar de Masterclasses Gedachtegoed GroenLinks in Utrecht, georganiseerd door het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks i.s.m. Hellingproef.

Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Instituut Cervantes, Domplein 3, Utrecht

AANMELDEN: https://wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/agenda/over-de-grens