Nieuws

Meld je nu aan voor onze Zomerwebinars!

Hierbij nodigen wij jullie uit voor een serie Zomer Webinars over Europa en de wereld na corona. De webinars worden georganiseerd door GroenLinks werkgroepen Internationale betrekkingen, Europa, Landbouw, Natuur, Dierenwelzijn en Voedsel.

Lees verder

Discussie over delving en gebruik van de kritieke grondstoffen voor de high-tech industrie (woensdag 18 maart)

Bij regeringen en bedrijven is er groeiende aandacht voor en jacht op de belangrijke grondstoffen voor de industrie en vooral de high-tech industrie. Bevolkingen en hun economieën in landen als China, India en Brazilië groeien niet alleen, maar ook de levensstandaard van de mensen neemt snel toe. De mondiale vraag naar computers, smartphones, elektrische auto’s, windenergie groeit exponentieel en daarmee de vraag naar de vele nieuwe high-tech producten die ons leven makkelijker, mobieler en veiliger maken, maar alleen werken met gebruik van bijzondere grondstoffen, zoals kobalt, tantaal, boraat, fosfor, vanadium, maar ook niet-artificieel grafiet en rubber. 

Lees verder

Masterclass Over de grens! GroenLinks op het internationale toneel

woensdag 30 oktober 2019

In deze derde masterclass uit een serie van vijf: GroenLinks ontstond uit communistische, pacifistische en groene partijen. In hoeverre speelt die erfenis nog mee bij het buitenlandbeleid van de partij? Gaan mensenrechten- en handelspolitiek samen of botsen hier principes met pragmatiek? Wat waren en zijn de hete hangijzers? 

Lees verder

Vraag en Antwoord met Isabelle Diks en Bram van Ojik

Op maandag 6 november, start 19.30 uur, organiseert de werkgroep Internationale Samenwerking samen met de Werkgroep Midden-Oosten,de Europawerkgroep en DWARS, GroenLinkse Jongeren een bijeenkomst met de twee GroenLinks Tweede Kamerleden die zich het meest bezighouden met internationale zaken: Isabelle Diks (Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Handel en Defensie) en Bram van Ojik (Buitenlandse Zaken en Europese Zaken).

Lees verder

Meld je aan! Migratieconferentie 7 oktober

Op zaterdagmiddag 7 oktober organiseert een samenwerkingsverband van verschillende GroenLinks werkgroepen een conferentie rondom asiel en migratie. Met een groep GroenLinksers bespreken we thema’s als ‘opvang in de regio’, migratiebeleid en vluchtelingen op lokaal niveau. GroenLinks politici als Kathalijne Buitenweg (Tweede Kamerlid), Tineke Strik (Fractievoorzitter Eerste Kamer), Judith Sargentini (Europarlementariër), Rutger Groot Wassink (fractievoorzitter Amsterdam) en Kees Diepeveen (wethouder Utrecht) en migratie-experts uit het veld zoals Hein de Haas (Hoogleraar migratiestudies) zullen een bijdrage leveren. Binnen deze conferentie zullen drie parallelle workshops gehouden worden. Je kunt je aansluiten bij één van deze interessante workshops.

Lees verder

Pagina's